Serveis al col·legiat

Una iniciativa molt positiva dels Administradores de Finques

Em plau que m’hagueu concedit un espai dins aquest monogràfic en un moment tan significatiu. Fa pocs mesos que sóc al capdavant del Departament de Territori i Sostenibilitat, que aplega totes aquelles competències que tenen a veure amb les polítiques d’habitatge. Els àmbits de l’urbanisme i l’habitatge no em són gens desconeguts. Des d’altres responsabilitats sempre he mantingut una estreta col· laboració amb el Col·legi d’Administradors de Finques. En el seu moment i com a membre del Congrés de Diputats vaig ser ponent de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) i de la Llei de la Propietat Horitzontal, entre d’altres.

Primer com a diputat, després com a alcalde i ara com a conseller, sempre he defensat la necessitat que des de la política es compti amb la societat civil a l’hora de dissenyar polítiques i definir el marc legal. En aquesta línia, fa un parell de mesos es va celebrar el primer Fòrum entre jutges i administradors de finques per tal de debatre sobre l’oportunitat de reformar el llibre V del Codi Civil, una iniciativa que valorem de manera molt positiva des del departament.

La Jornada va ser un gran èxit i va suposar una magnífica oportunitat perquè els que interpreten i els que apliquen la Llei poguessin tractar en comú els temes que afecten la llei catalana. La Jornada va comptar amb la intervenció del secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, com a mostra de la voluntat del Govern i del Departament de Territori i Sostenibilitat de donar suport a les iniciatives que sorgeixen de la societat civil.

Aquesta iniciativa és especialment important en col·lectius com el d’administracions de finques. La labor que desenvolupen aquests professionals és imprescindible en societats urbanes com la nostra, que han de garantir el dret a un habitatge digne. És feina de les administracions procurar el marc legal i impulsar les polítiques necessàries perquè tothom pugui accedir a una llar. Per entendre’ns, que les famílies puguin tenir un espai propi on tinguin la seva intimitat i desenvolupin els seus projectes.

Però les polítiques de les administracions de poc servirien si no anessin acompanyades de la labor dels professionals que treballen a l’entorn del sector de l’habitatge. En aquest sentit, m’agradaria destacar la figura dels administradors de finques, que molt sovint fa de pont entre els marcs legals establerts pels governs i les comunitats de veïns. De fet, en molts casos, la millora de la qualitat urbana en molts del barris d’aquest país no s’entendria sense un col·lectiu que s’ha mostrat compromès amb aquest objectiu.

Encoratjo, doncs, el Col·legi d’Administradors de Finques a continuar treballant en aquesta línia per mantenir el prestigi de la professió i per impulsar el debat sobre les millores necessàries en el marc normatiu que afecten el sector. Confiem que una d’aquestes millores, la reforma del Codi Civil, sigui ben aviat una realitat.

Lluís Recoder
Conseller de Territori i Sostenibilitat

Altres Personalitats

 
Una iniciativa molt positiva dels Administradores de Finques

Em plau que m’hagueu concedit un espai dins aquest monogràfic en un moment tan significatiu. Fa pocs mesos que sóc al capdavant del Departament de Territori i Sostenibilita

Empreses patrocinadores

Empreses col·laboradores

© www.cafbl.cat | Text legal | Contactar C/ Mallorca 214, local, 08008 - Barcelona Tel.: 93 451 02 02 · Fax: 93 451 37 35